TEST ALERGII

Przeprowadzam testy biorezonansowe za pomocą aparatu BICOM, jestem w stanie wykryć wszelkie alergie pokarmowe oraz wziewne, nawet takie, których nie można zdiagnozować metodami laboratoryjnymi. Test alergii stanowi jeden z najdokładniejszych i najszybszych sposobów wykrywania obciążających organizm alergenów. Test na ogół odbywa się w trakcie jednej kilkudziesięciominutowej wizyty. Jest bezbolesny, bezinwazyjny, nie posiada skutków ubocznych, może być stosowany wobec nawet bardzo małych dzieci. Wynik testu jest dostępny od ręki.

W testowaniu używam próbek alergenów pokarmowych, wziewnych naturalnych i syntetycznych (dowiedz się więcej –  ZAKRES TESTÓW). Testuję również przyniesione w szklanym pojemniczku wielkości małego kieliszka do wódki własne alergeny. Jeśli masz zwierzę np. kota, psa, królika, konia można przynieść próbkę jego sierści, koniecznie wyczesanej wraz z naskórkiem, ponieważ przede wszystkim to naskórek zwierząt alergizuje.

Test alergiczny obejmuje ustalenie, który alergen jest alergenem centralnym. Jest to o tyle ważne, iż alergen centralny często jest przyczyną pojawienia się kolejnych reakcji alergicznych.

Leki antyhistaminowe np. Zyrtec, Claritine, Xyzal, Alertec, dotyczy to także kropli i aerozoli antyalergicznych, maskują alergie i mogą utrudniać jej wykrycie testem biorezonansowym, dlatego, jeśli nie ma przeciwskazań zdrowotnych, dobrze by było na 3 dni przed wykonaniem testu odstawić te leki.

ZAKRES TESTÓW:

blank
TEST ALERGENÓW

Alergia na słońce

Histamina

Drożdże

Gluten/Gliadyna

Lektyny

Salicylany

Zboża:

  • Pszenica
  • Orkisz
  • Żyto
  • Owies
  • Jęczmień
  • Ryż
  • Kukurydza
  • Gryka
  • Proso
  • Sezam
  • Siemię lniane

Białko mleka krowiego Laktoza Jajo kurze / białko jaja kurzego / żółtko jaja kurzego

Ryby:

  • Dorsz
  • Śledź
  • Flądra
  • Węgorz
  • Małże
  • Krewetki
  • Tuńczyk
  • Pstrąg
  • Sardynka
  • Sola
  • Makrela
  • Łosoś

Mięso:

  • Drób
  • Cielęcina
  • Jagnięcina
  • Wołowina
  • Wieprzowina

Warzywa:

  • Marchew
  • Pietruszka
  • Cebula
  • Ziemniak
  • Szpinak
  • Pomidor
  • Fasola

Grzyby Jadalne

Stymulanty:

  • Kawa
  • Kakao
  • Miód
  • Cukier
  • Herbata

Orzechy:

  • Migdały
  • Orzechy laskowe
  • Orzechy ziemne
  • Orzechy włoskie
  • Orzech kokosowy

Owoce:

  • Grejpfrut
  • Cytryna
  • Pomarańcz
  • Jabłko
  • Gruszka
  • Morela
  • Brzoskwinia
  • Banan
  • Wiśnia
  • Czerwona porzeczka
  • Agrest
  • Winogrona
  • Malina
  • Truskawka

Jad owadów:

  • Pszczoła
  • Komar
  • Osa

Naskórek / sierść zwierząt:

  • Kot
  • Pies
  • Królik
  • Świnka Morska
  • Koń
  • Krowa
  • Wełna owcza
  • Kacze pierze
  • Gęsie pierze

Pyłki:

  • Olcha
  • Brzoza
  • Leszczyna
  • Wierzba
  • Świerk
  • Sosna
  • Lipa
  • Bylica
  • Ambrozja
  • Komosa biała/Lebioda
  • Babka
  • Żyto
  • Kukurydza
  • Mix traw

Roztocza kurzu domowego

  • Dermatophag pteronysinus
  • Dermatophag farinae
TEST ALERGENÓW WZIEWNYCH (rozszerzony):

Sierść/pióra/naskórek zwierząt:

  • Papużka falista
  • Papuga
  • Kanarek
  • Gołąb
  • Kura
  • Kaczka
  • Gęś
  • Wielbłąd
  • Lama
  • Owca
  • Cielę
  • Koza
  • Koń
  • Pies
  • Kot
  • Królik
  • Świnka morska
  • Chomik
  • Mysz
  • Szczur

Włókna naturalne:

  • Kokos
  • Bawełna
  • Len
  • Kapok
  • Surowy jedwab
  • Sizal

Włókna syntetyczne:

  • Akryl
  • Syntetyczne wypełnienie poduszek
  • Włosy lalki Barbie
  • Włosy konika Pony
  • Poliester

Roztocza:

  • Dermatoph. pteronysinus (kurzu domowego)
  • Dermatoph. farinae (kurzu domowego)
  • Glyciphagus destructor (występują w ulach pszczelich)
  • Acarus siro (mączny)
  • Tyrophagus putrescentia (magazynowe – składy żywności)

Grzyby pleśniowe:

  • Altenaria
  • Aspergillus
  • Aurobasidium
  • Botrytis
  • Chaetomium
  • Cladosporium
  • Curvularia
  • Epicoccum
  • Fusarium
  • Geotrichum
  • Helmintosporium
  • Mucor
  • Neutrospora
  • Penicillnum
  • Phoma
  • Pullularia
  • Rhizopus
  • Saccharomyces
  • Serpula
  • Sporobolomyces
  • Sporothrix
  • Trichothecium
  • Ustilago
zwiń